Stiinta & Tehnologie

#tehnologie #sms # orbitel # Maria Britanie

Aniversare SMS: Mesageria text a implinit 20 de ani

SMS-ul a implinit 20 de ani: primul mesaj text a fost trimis la data de 3 decembrie 1992 in Marea Britanie. Afla ce mesaj continea primul SMS si care sunt cele mai importante momente din istoria mesajeriei text.

Primul mesaj text, "Merry Christmas", a fost trimis de pe un computer si a ajuns pe un telefon Orbitel 901in 1992. Tehnologia SMS a fost creata de inginerul britanic Neil Papworth.

In 1994, Nokia a fost prima compania care a produs un telefon compatibil SMS, iar primele mesaje scrise puteau fi trimise doar catre utilizatori din aceeasi retea, potrivit PhoneArena.com. Dictionarul T9, care usureaza scrierea de mesaje text, a fost lansat in 1995.

Pana in prezent, mesageria text a adus operatorilor telecom profituri de 500 de miliarde de dolari, iar diferitele forme de mesajerie de pe telefon, de la SMS pana la aplicatii, ar putea aduna inca 1.000 de miliarde pana in 2019.

Sursa foto: Businesscomputingworld.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea