Stiinta & Tehnologie

#amenda #alarma masina #amenda masina

Amenda pentru alarma de masina

Nu de putine ori am intalnit cazuri in care alarma de masina a vecinilor i-a innebunit pe co-locatari. Detectarea unu caine sau chiar a altei masini poate actiona o alarma slaba din punct de vedere calitativ chiar si la 4 dimineata. Realitatea este ca mai putin de 10% din cazuri de declansare a unei alarme sunt efectiv intemeiate. Pentru cei care traiesc la bloc – mai mult de jumatate din populatia Romaniei, acest lucru devine o problema.

Ce trebuie sa stie orice posesor de alarma este ca desi legislatia rutiera din Romania permite ca pe autoturisme sa fie montate sisteme antifurt cu semnalizare audio,, acestea trebuie totusi sa respecte anumite reguli, care sunt incluse in reglementarile rutiere. in caz contrar, proprietarii risca amenzile maxime prevazute de Codul Rutier pentru persoanele fizice, care pot ajunge si la 1400 de lei.

Amenzi pentru sistemele neconforme

Nerespectarea reglementarilor privind sistemele sonore antifurt este considerata contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in Codul Rutier, la art. 102, clasa a IV-a de sanctiuni. Concret, in clasa a IV-a de sanctiuni se incadreaza cele cuprinse intre 9 si 20 de puncte-amenda (valoric, reprezinta 10 la suta din salariul minim brut pe economie). intrucat in 2012, valoarea unui punct de amenda este de 70 de lei, salariul minim brut fiind de 700 lei, amenzile pentru cei cu alarme antifurt necorespunzatoare erau cuprinse intre 630 si 1400 lei, dar cu noul cod rutier acestea sunt chiar si mai mari.

Atat constatarea contraventiilor, cat si aplicarea sanctiunilor se fac direct de catre politistul rutier, asa ca, daca va deranjeaza o alarma in miez de noapte pentru cateva ore, acum stiti unde sa reclamati, daca problema nu poate fi rezolvata amiabil intre vecini.

Alarme de calitate in Pitesti

SC TITANIC GRUP SRL  este una din primele companii din domeniul tehnicii de securitate infiintate in judetul Arges. Fondata in 1994, TITANIC GRUP este recunoscuta pe plan local pentru promptitudinea si profesionalismul personalului si prin promovarea unor servicii de inalta calitate orientate catre client.

De retinut este faptul ca principalul domeniu de activitate al SC TITANIC GRUP SRL este comercializarea si instalarea de sisteme de securitate pentru autoturisme. in concluzie, daca aveti nevoie de instalarea unor alarme auto si echipamente auto omologate de RAR, o vizita pana la sediul acestei firme va poate scapa de griji.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea