Stiinta & Tehnologie

#ong romania #organizatie non-profit #ong #google #google romania

Ai o organizatie nonprofit? Iata ce ajutor iti acorda Google

Organizatiile neguvernamentale din Romania beneficiaza acum de ajutor din partea Google. Google Romania in parteneriat cu TechSoup, a anuntat lansarea programului special dedicat ONG-urilor prin care le pune gratuit le dispozitie instrumente care deschid noi canale de comunicare. Astfel Google ajuta ONG-urile sa fie mai eficiente in managementul de proiecte si sa se promoveze pentru a atrage noi donatori.

 

Iata ce ofera programul ONG-urilor din Romania:

  • Google Apps pentru organizatii nonprofit - o versiune gratuita a pachetului Google Apps dedicata ONG-urilor, care include Gmail pe domeniul propriu al organizatiei, Google Calendar, Google Drive si Hangouts, cu spatiu de stocare online de 30 GB, care vor ajuta organizatia sa colaboreze mai bine in echipa;
  • Google AdGrants - pachet de reclama pe Google AdWords in valoare de pana la 10.000 USD lunar, pentru ca ONG-urile sa ajunga mai usor la donatori;
  • YouTube pentru organizatii nonprofit - facilitati premium de personalizare pe canalul YouTube al organizatiei, capacitate extinsa de incarcare a materialelor video, astfel incat sa spuna povestea organizatiei lor unei audiente si mai mari.

In plus, pentru organizatiile neguvernamentale Google a creat si materiale educationale despre utilizarea acestor produse, studii de caz si tutoriale video. Organizatiile neguvernamentale din Romania au posibilitatea de a se alatura comunitatii globale de ONG-uri, sa afle lucruri noi si sa impartaseasca propria experienta cu ceilalti. Organizatiile nonprofit validate isi pot activa unul, mai multe sau toate serviciile disponibile in program si pot aplica direct pe pagina “Google pentru organizatii nonprofit” pentru Romania: www.google.com/nonprofits/account/signup/ro

Programul este implementat in Romania in parteneriat cu Asociatia TechSoup Romania si TechSoup Global, partenerii de validare pentru ONG-urile aplicante. Asociatia TechSoup serveste in prezent o comunitate de 1265 de ONG-uri cu produse si servicii software, dar si cu traininguri si programe care sa creasca capacitatea institutionala a organizatiilor.

“Angajamentul TechSoup va fi intotdeauna sa construim oportunitati pentru ca ONG-urile din Romania sa aiba cat mai multe optiuni de produse si servicii pentru a-si creste capacitatea institutionala de a-si servi cat mai bine cauzele si beneficiarii. Am gasit parteneri cu aceeasi viziune si angajament in Google si in colegii din Google Romania.”, declara Radu Motoc, vicepresedinte executiv al Asociatiei TechSoup.

ONG-urile din Romania care vor sa aplice in program trebuie sa fie inregistrate in Registrul National al Asociatiilor si Fundatiilor ca organizatie neguvernamentala si sa fie validate, conform criteriilor de eligibilitate Google, de catre partenerul local TechSoup Romania. Google are decizia finala in ceea ce priveste eligibilitatea ONG-urilor aplicante. Nu sunt eligibile in program organizatiile si institutiile guvernamentale, spitalele si institutiile educationale ca scoli si universitati. Programul este disponibil in acest moment in 41 de tari la nivel mondial.

“Acest program pune la dispozitia ONG-urilor instrumente care permit identificarea de noi donatori si voluntari, le ajuta sa lucreze mai eficient si sa genereze actiuni impreuna cu societatea civila. Ne dorim ca organizatiile eligibile sa beneficieze de potentialul lor extins in lumea digitala. Obiectivul nostru este sa le respectam munca pentru ca este esentiala in educarea unei societati care sa creeze modele de comportament responsabil fata de viitorul nostru.”, declara Elisabeta Moraru, industry manager Google Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea