Stiinta & Tehnologie

#iphone #apple iphone #iphone 5 #apple

Afla ce a facut posibil un iPhone cu ecran mai mare

Apple a dezbatut probabil indelung modificarea marimii noului iPhone, iar analistii au identificat factorii ce au dus la noul iPhone 5, cu ecran de 4,08 inci si display 16:9.

Functionalitatea este una dintre prioritatile Apple, iar decizia de a lungi ecranul iPhone fara a-i creste si latimea tine de usurinta folosirii smartphone-ului Apple cu o singura mana.

Noul iPhone 5 va avea o lungime mai mare, cu rezolutie de 1136x640, astfel incat telefonul poate fi folosit la fel de usor cu degetul mare atunci cand este tinut cu o singura mana, scrie AppleInsider.com.

Lungimea ecranului noului iPhone a fost insa limitata si de baterie. Pentru un ecran de 4,3 inci, bateria ar ocupa mai mult loc in interiorul telefonului.

Un alt motiv pentru care iPhone a fost lungit si nu latit este utilizarea aplicatiilor. Dezvoltatorii de aplicatii iOS le vor putea lasa la aceeasi dimensiune, ce va fi vizualizata cu doua bare negre pe ecran, iar marirea rezolutiei pe o singura axa va fi mai putin problematice decat modificarea ei in doua directii.

Sursa foto: Techcrunch.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea