Stiinta & Tehnologie

#masina #iarna #cod rutier

Afla cat te costa dotarea masinii pentru iarna

Echipamentele pentru dotarea autovehiculelor pentru iarna , care ar putea deveni obligatorii conforum Codului Rutier, costa cel putin 700 de lei pe masina.

"Va fi interzisa circulatia pe drumurile publice cu masini neechipate corespunzator pentru sezonul rece. Sunt avute in vedere cauciucurile de iarna, dar si lanturile sau materialele antiderapante. Noile prevederi au fost introduse in proiectul legislativ de catre parlamentarii din Comisia de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor", a declarat Lucian Dinita, seful Directiei de Politie Rutiera din IGP, pentru Gandul.

Potrivit calculelor Gandul, bugetul pentru echiparea completa a unui autovehicul pentru iarna depaseste 700 de lei.

Cel mai ieftin set de patru de iarna costa 400 de lei in magazinele online. In service, acelasi set costa cu 40 de lei mai mult.

In functie de masinii, le pot costa pana la 2.300 de lei. Montarea cauciucurilor speciale costa intre 100 si 200 de lei pe set.

Lanturile antiderapante pot fi achizitionate la set de doua la preturi intre 170 si 1.000 de lei. 

Un set de lopeti pentru zapada costa intre 15-30 de lei, iar un de aproximativ 25 de lei.

Prevederile din Codul Rutier sunt considerate neclare de catre Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania ( ).

" UNTRR considera ca definitia privind le de iarna cuprinsa in legislatia europeana poate fi utilizata in legislatia privind utilizarea echipamentelor de iarna din Romania, totodata atentionand asupra formelor legale privind modalitatile prin care organele de control vor putea constata daca le respecta sau nu legislatia", arata un comunicat UNTRR, citat de Gandul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea