Stiinta & Tehnologie

#telefonie mobila #4g #orange #vodafone

Afla cand vom avea 4G in Romania

Tehnologia de comunicatii cu internet de patru viteza 4G LTE nu va sosi in Romania ar putea sosi in Romania in urmatorii 3-5 ani. In Republica Moldova, 4G ar putea fi disponibil chiar pana la sfarsitul anului.

Seful Alcatel-Lucent Romania, Raoul Ros, a anuntat ca tehnologia 4G ar putea fi disponibila in Romania in trei, pana la cinci ani.

"Pentru ca tehnologia 4G sa devina comerciala trebuie indeplinite trei conditii, si anume terminale specifice, cerere din partea clientilor si alocarea benzilor de frecventa. Cred ca in urmatorii 3-5 ani vor fi lansate in Romania si astfel de servicii.

In Republica Moldova, unde primele teste 4G LTE au avut loc in 2010, ma astept ca Orange Moldova sa lanseze comercial acest tip de servicii spre finele acestui an sau la inceputul anului 2012", a spus Raoul Ros, citat de Incont.ro.

Alcatel-Lucent a avut deja discutii cu grupurile Vodafone si Orange pentru introducerea tehnologiei 4G in subsidiarele acestora, dar Romania mai are de asteptat.

Viteza ridicata de transfer a datelor prin tehnologia 4G LTE ofera operatorilor posibilitatea de furnizare de servicii de video streaming de inalta definitie (HD), supraveghere video HD, videoconferinta HD cu apel video si apel mobil, jocuri online , acces Internet in banda larga si aplicatii bazate pe media portal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea