Stiinta & Tehnologie

# pareri wellcode #wellcode #pareri

A facut public tot! De ce e frustrant mentoratul WellCode? Pareri: “Acesta e momentul in care iti pica fata!”

Sa inveti singur este pe cat de recompensator, pe atat de frustrant. Inca de cand suntem mici putem observa liber acest comportament. Invatarea primelor miscari de intoarcere pe spate, pe burta sau ridicatul in sezut sunt exersate saptamani intregi si nu de putine ori vei observa cum bebelusul se frustreaza si incepe a plange.

 

Insa, odata ce a reusit, nu exista sentiment mai triumfator si recompensator. Desi parcurgem acesti pasi instinctiv, din primele momente de viata, atunci cand crestem, incepem sa asteptam ajutorul imediat, fara a ne dori sa parcurgem procesul dezvoltarii cunoasterii.

Petru Trimbitas, fondatorul WellCode, a inteles nevoia parcurgerii acestui proces de dezvoltare, iar cursantii mentoratului de programare resimt din plin acest lucru. Cu totii vorbesc despre frustrarea traita pe parcursul evolutiei pe platforma, dar si despre cat de recompensatoare si satisfacatoare poate fi reusita.

Adrian, unul dintre cursantii WellCode, a povestit, prin intermediul unui mesaj postat pe internet, detalii despre experienta personala pe platforma, despre cat de des s-a ”intalnit” cu frustrarea si cum il ajuta asta sa se dezvolte si sa evolueze.

”Cum este sa lucrezi pe platforma WellCode? Vei sta si vei citi acelasi enunt de mii de ori. Vei parcurge din nou lectii pe care le-ai terminat, ca poate ti-a scapat ceva. Vei scrie acelasi cod de cinci ori, asteptand un rezultat diferit de fiecare data. La fiecare problema, te vei lua cu mainile de cap si nu vei sti de unde sa incepi. Vei cere ajutor si vei primi doar hinturi. Te vei frustra! Vei scrie cod pana vei ajunge sa crezi ca ai scris versiunea corecta sa o testezi, iar apoi, cand il vei incarca in platforma, vei primi 30 de puncte din 100. Acesta e momentul in care «iti pica fata», incepi sa tipi prin camera, sa te invarti in scaun, sa scrii un comentariu «ca e platforma gresita», sa te enervezi, sa crezi ca ai facut bine. Dupa ce faci un du-te vino cu unul dintre mentori pe platforma, in care incerci sa inveti cum sa-i explici problema corect, ajungi sa afli ca ce ai facut pana acum este partial corect. Apoi te intorci in compilator, modifici - testezi, modifici - testezi, modifici! Iar ceri ajutor. Iar astepti sa ti se raspunda, timp in care iar testezi, iar modifici, pana cand gasesti solutia... BUN VENIT IN LUMEA PROGRAMATORILOR!”, este mesajul postat de Adrian in rubrica de WellCode Pareri.

Cursantul WellCode marturiseste ca ceea ce ii frustreaza pe toti este tocmai ajutorul acesta direct si neconditionat de care nu beneficiaza. Tanarul subliniaza faptul ca cel mai important atu al programului de mentorat fondat de Petru Trimbitas este faptul ca te ajuta sa inveti sa gandesti. Adrian precizeaza ca, personal, resimte rezultate, insa ca acestea au aparut datorita implicarii, muncii si seriozitatii.

”Nu ai tutoriale. Nu ai ce sa copy - paste. TREBUIE SA GANDESTI! Fix acest aspect este cel mai frustrant pentru toti, caci toti avem impresia ca o sa ni se dea mura-n gura si, gata, sunt programator! NU, trebuie sa inveti sa gandesti. Am zis la inceput ca acest program nu este pentru toata lumea si asa este, doua treimi din timp o sa fii doar tu cu tine, perioada in care incerci sa intelegi materia si felul in care se aplica. Nu o sa primesti nimic servit pe tava. Rezultatele se vad pentru ca investesc timp, rabdare si efort”, a mai povestit Adrian in mesajul postat pe WellCode Pareri.

Sa fii sincer iti trebuie curaj. Sa inveti iti trebuie ambitie si perseverenta. Sa evoluezi trebuie sa muncesti. Sa fii insotit pe drum si sa nu fii singur e incurajator, insa trebuie sa-ti descoperi propriile abilitati de a face fata calatoriei. Cand vei ajunge la destinatie, bucuria va fi imensa.

Pas cu pas, vei capata incredere in fortele proprii si iti vei creste stima de sine. Evolutia poate parea, initial, una lenta, in pasi de bebelusi, insa atunci cand ”te vei ridica in picioare, vei pasi sigur si ferm”. La fel ca atunci cand ai facut primii pasi in viata! Frustrarea poate fi si provocatoare si motivanta! Convinge-te singur! Intra pe site, programeaza o sedinta de consultanta cu mentorii WellCode, urmareste testimonialele inregistrate pe paginile WellCode Pareri si WellCode Recenzii. Acorda-ti sansa unei cariere in programare!

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea