Stiinta & Tehnologie

# virusi laptop #virusi #laptop

7 semne ca laptopul tau are virusi

Virusul informatic este un program pe care nu l-ai instalat, care iti produce daune si neplaceri in procesul de rulare a calculatorului si se raspandeste peste tot pe unde prinde ocazia. Te poti alege cu el atunci cand accesezi unele link-uri primite pe email, downlad-ezi un fiser infestat, accesezi site-uri rau famate, etc. Exista mai multe semne, unele evidente altele foarte discrete, care arata ca laptopul tau a fost infestat cu un virus. Vom vedea in continuare cateva dintre acestea.

Primesti mai multe anunturi pop-up decat de obicei

Daca observi ca apar tot mai multe ferestre pop-up sau o crestere a anunturilor publicitare pe site-urile pe care le folosesti de obicei, sa stii ca acest lucru poate fi cauzat de un adware, adica un virus informatic.

Esti redirectionat automat catre site-uri suspecte

Daca ai tastat google.com in bara de adrese si ai ajuns pe un un site care vinde electronice cu reduceri spectaculoase, poti sa fii sigur ca laptopul tau a fost infestat cu un virus care te directioneaza catre anumite URL-uri si reclame.

Nu iti mai poti accesa fisierele

Cel mai clar indicator al faptului ca ai un virus informatic, este incapacitatea de a-ti accesa informatiile si fisierele din propriul calculator. De exemplu, daca folosesti frecvent un editor de texte si brusc nu il mai poti deschide, mesajul fiind ceva de genul ca nu ai permisiunea de a accesa acel fisier, este mai mult ca sigur ca te-ai ales cu un virus informatic.

Calculatorul tau merge foarte lent

Daca observi ca viteza de rulare a calculatorului tau a scazut, e foarte probabil ca un virus informatic sa fie cauza. Acest lcuru se datoreaza faptului ca multe aplicatii generate de virusi sunt de fundal, iar calculatorul este obligat sa lucreze mai mult decat de obicei pentru a le rula.

Sesizezi pe factura o crestere a utilizarii volumului de date

O alta modalitate prin care se poate depista un virus informatic, este cresterea brusca a volumului de date utilizate. Daca observi pe factura lunara de internet ca ai avut un trafic mai mare decat de obicei, nejustificat de activitatea din acea luna, este foarte probabil ca totul sa fie din cauza unui virus informatic.

Calculatorul tau face mult zgomot

Un hard disk care produce mult zgomot si pare exagerat de activ, chiar si atunci cand nu utilizezi calculatorul, poate fi un semn ca altcineva il foloseste. De asemenea, un computer sau un laptop care se trezeste pe neasteptate poate fi un semn de infectarea cu un virus informatic, dar poate fi si o cauza a actualizarilor obisnuite ale Windows-ului sau a unui alt proces normal.

Calculatorul tau da rateuri foarte des

Un computre infestat va incepe sa functioneze intr-un mod necorespunzator, astfel incat vei ajunge sa observi ca el da rateuri foarte dese, se reseteaza dupa propria vointa, sau chiar se stinge si nu mai vrea sa porneasca. De asemenea, este posibil sa remarci lipsa de spatiu pe hard disk sau disparitii nejustificate de fisiere sau programe.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea