Stiinta & Tehnologie

#reparatie urgenta #aer conditionat

6 semne care arata ca aparatul de aer conditionat necesita o reparatie urgenta

Bineinteles, daca aparatul tau de aer conditionat este corect alimentat electric dar nu porneste, clar necesita interventia unei echipe de service si reparatii aer conditionat, nu se pune problema ca puteti dvs sa il reparati deoarece nu veti reusii.

Iata sase semne care arata ca ceva nu este in regula cu aparatul tau de aer conditionat, chiar daca porneste fara probleme:

1) Aparatul functioneaza, dar circula putin sau deloc aer. Daca termostatul este setat la o temperatura rezonabila, dar aparatul de aer conditionat se chinuie sa raceasca, functionarea instalatiei nu este optima si va genera alte probleme daca nu actionam la timp.

2) Dispozitivul tau de aer conditionat face zgomote ciudate. Trebuie sa fii relativ familiar cu zgomotele obisnuite de functionare ale instalatiei tale. in timpul verii, zgomotul de functionare al aparatului de aer conditionat face parte din zgomotul ambiental de zi cu zi. Daca apar zgomote neobisnuite, cel mai probabil nu este de bun augur si nu mai trebuie folosit pana nu vine un specialist in reparatii de aer conditionat.

3) Aparatul de aer conditionat emite un miros urat. Aparitia mirosurilor "rele" indica dezvoltarea mucegaiului si a murdariei din dispozitiv, ceea ce provoaca circulatia aerului contaminat in interiorul locuintei sau biroului. Nu este doar un simplu inconvenient, ci o problema serioasa, care poate poate afecta sanatatea ta chiar si a familiei tale.

4) Aparatul de aer conditionat functioneaza in cicluri scurte. Este perfect normal ca aparatul de aer conditionat sa efectueze cicluri scurte pentru a mentine temperatura camerei corespunzatoare. Cu toate acestea, daca observati ca ciclurile sunt mai scurte decat in mod normal in conditiile in care temperatura exterioara nu este deosebit de ridicata, instalatia poate avea unele probleme. Ciclurile scurte solicita aparatul de aer conditionat mai mult decat este necesar, ceea ce poate duce la o defectiune totala daca nu reactionezi la timp.

5) Prezenta apei pe sau in jurul dispozitivului. Este complet normal sa detectezi unele urme de condens pe instalatie. Cu toate acestea, prezenta excesului de apa nu este niciodata un semn bun. in cazul unei instalatii electrice, componentele trebuie izolate foarte bine de apa. Din motive evidente de siguranta, va sfatuim insistent sa apelati la serviciile unui profesionist.

6) Prezenta urmelor de gheata pe sistemul de aer conditionat. La fel cum prezenta excesului de apa nu este anormala, aparitia ghetii este problematica. Circulatia slaba a aerului in conducta poate determina formarea de gheata, astfel sigur aveti nevoie de serviciul de reparatii aer conditionat prestart de o firma specializata in domeniul de climatizare.

Oricand observati ca aparatul nu functioneaza corect, apelati la un depanator profesionist, astfel incat sa poata diagnostica cauza problemei cu exactitate. Aparatul de aer conditionat este un dispozitiv sofisticat si este de preferat (si mai economic) sa contactati un profesionist pentru a anticipa o posibila defectiune majora.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea