Stiinta & Tehnologie

#umidificator aer #umidificator

5 motive mai putin cunoscute pentru care este util un umidificator in casa ta

Reglarea umiditatii in locuinta este extrem de importanta. Este bine cunoscut efectul negativ pe care il are un aer prea uscat asupra sanatatii. Sunt, insa, si alte motive pentru care un umidificator este extrem de util intr-o locuinta. Iata 5 dintre ele.

 

Reducerea sforaitului. Suferi sau ai pe cineva care are aceasta problema si nu prea te lasa sa dormi? Umidificarea aerului poate reduce simtitor acest simtom. Un aer uscat duce la umflarea si congestionarea gatului si a cailor nazale, de unde si accentuarea intensitatii sforaitului.

Scaderea facturii cu energia electrica. Un aer uscat ne indeamna sa ridicam termostatul centralei cu cateva grade. De exemplu, la o umiditate de 20-30%, nivelul de conform se atinge la 22-24◦C. La o umiditate de 50-60%, nivelul de confort este atins la o temperatura de 18-20◦C. Cele 2, 3 sau chiar 4 grade diferenta se obtin cu un consum destul de mare al instalatiei de incalzire din casa si, implicit, cu un cost suplimentar pe factura de gaze sau de electricitate. Un umidificator, cum este, de exemplu modelul Air Naturel Gota, are un consum de 30W.

Mai putin efort pentru ingrijirea plantelor. Un aer uscat are o implicatie directa asupra plantelor din casa ta. Pamantul se usuca mai repede, iar tu trebuie sa acorzi ceva mai multa atentie acestora. Cu ajutorul unui umidificator, se poate mentine nivelul de umiditate din incapere la un nivel optim de 50-60% si plantele tale au mai putin de suferit, iar tu ceva mai mult timp liber.

Mobila ta este mai protejata. Lemnul are, in mod natural, o anumita umiditate la care isi pastreaza calitatile de rezistenta. Un aer prea uscat afecteaza mobilierul, ramele tablourilor, decoratiunile sau orice alt obiect de lemn din casa. Mai mult, variatiile aer umed – aer uscat foarte dese sau bruste afecteaza si mai mult mobilierul.

Cartile din biclioteca rezista mai mult. Umiditatea scazuta a aerului afecteaza si „sanatatea” bibliotecii tale. Un aer prea uscat afecteaza, pe termen lung, calitatea paginilor. Foarte posibil, sa nu mai ai ce reciti peste cativa ani.

Un umidificator este un adevarat prieten al casei – cu conditia sa nu fie prea multa umiditate. Modelul Air Natual Gota mentionat mai sus sau multe alte modele de umidificatoare le poti gasi pe AlecoAir, alaturi de alte aparate pentru controlul calitatii aerului.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea