Stiinta & Tehnologie

#cumparare masina #masina de familie #masina

5 lucruri la care sa fii atent cand iti cumperi o masina de familie

Un minut esti cool iar in celalalt minut conduci un minivan. Nici nu iti dai seama cat de repede ajunge viata de familie sa o acapareze pe cea anterioara, mai ales in situatia in care a aparut cel putin un copil. O masina de familie poate insa sa fie misto! Tocmai de aceea, ti-am intocmit o lista ce cuprinde cateva aspecte la care sa fii atent inainte de a te decide sa achizitionezi o masina de familie.

1. Portbagajul

Cu cat copilul e mai mic, cu atat mai voluminos este bagajul. In secunda in care a venit pe lume primul copil, niciun portbagaj din lume nu va fi suficient de incapator. Astfel este ideal sa-l cauti pe cel care se apropie cel mai mult de portbagajul visurilor tale. Daca la inceput ai carucior si pampersi, apoi ai triciclete, trotinete, steamerul si jucarii. O simpla plimbare in parc va umple portbagajul masinii tale. Deoarece bagajul copilului tau va fi unul rezonabil abia atunci cand va fi suficient de mare sa conduca singur masina, acesta este unul dintre cele mai importante aspecte ale masinii de familie.

2. Interiorul masinii

Sa ai copii te va face sa privesti interiorul masinii ideale cu alti ochi.

  • Cate scaune de copil incap pe bancheta din spate? Aceasta este intrebarea la care trebuie sa-ti raspunzi in functie de cati copii ai sau de cati ai vrea sa ai. Foarte putine masini permit instalarea a trei scaune de copii pe bancheta din spate astfel incat acestia sa stea comod si in siguranta. Spre exemplu, chiar daca bancheta din spate are trei locuri, nu este obligatori ca pe toate trei sa poata fi montate scaune cu ISOFIX.
  • Spatiile de depozitare sunt obligatorii atunci cand ai in masina copii. In ele poti pune la indemana sticlele de apa, gustarile, creioanele colorate sau jucariile.
  • Ventilatia in spate este o optiune pe care, daca ai aceasta posibilitate, e bine sa o ai. Indiferent ca e vorba de sezonul cald sau rece, pentru copii este bine sa creezi o atmosfera optima din punct de vedere al temperaturii. Poti face acest lucru cu ajutorul ventilatiei din spate, fara ca tu sa suferi de o temperatura prea ridicata sau prea scazuta pe locurile din fata.
  • Nu mai este de mirare faptul ca cei mici au tendinta de a murdari totul in jurul lor. De aceea, si in cazul tapiteriei masinii trebuie acordata un plus de atentie. Aceasta trebuie sa fie mai inchisa la culoare si dintr-un material ce se poate curata cu usurinta. Interiorul din piele poate fi tentant in aceste situatii, insa trebuie luat in vedere faptul ca pielea este predispusa la zgarieturi.

3. Siguranta

Siguranta este, fara discutii, cea mai mare prioritate atunci cand cumperi o masina pentru familie. Dincolo de confort, in cazul unei situatii neprevazute, este bine ca fiecare pasager sa se poata da jos din masina cu usurinta. Ori acest lucru este mult mai greu daca masina nu are cinci usi. Este bine sa verifici daca masina pe care intentionezi sa o cumperi are toate caracteristicile de siguranta.

4. Confort

Atunci cand apare un copil mic, poate fi o provocare sa il pui dormind in scoica sau sa il scoti din scaun fara sa-l trezesti. De aceea chiar daca inaltimea masinii nu pare sa fie un lucru la care sa te gandesti, afla ca este totusi destul de important din punct de vedere al comoditatii. Spre exemplu, o masina precum Ford Kuga este considerata ca fiind potrivita pentru o familie din mai multe puncte de vedere, inclusiv acesta. Poti intra pe nesteautomotive.ro pentru a-ti face o programare sa o vezi si in realitate. in plus, cand e vorba de o familie mai numeroasa, poate fi mai usor sa alegi sa pleci in anumite concedii cu masina. De aceea este esential sa te asiguri ca masina aleasa poate sa iti ofere confortul necesar in aceasta situatie.

5. Culoarea masinii

Poate suna ciudat, insa culoarea masinii tale este un aspect important din punct de vedere al sigurantei si al confortului. Spre exemplu, o masina neagra se incalzeste foarte tare pe timp de vara iar cea mai mica zgarietura se va observa imediat. Mai mult, o masina inchisa la culoare este mai greu de observat noaptea, in cazul in care este stationata pe marginea drumului fara ca avariile sau farurile sa fie pornite.

Atunci cand ai o familie, siguranta si confortul copiilor vor ajunge automat pe primele locuri. De aceea, sa renunti la preferintele personale in favoarea nevoilor intregii familii poate fi vazut ca fiind un sacrificiu. Poti considera trecerea de la un automobil elegant la unul practic ca fiind un lucru firesc din noua etapa a vietii, cea de familie.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea