Stiinta & Tehnologie

#Hour of Code #accenture

1 din 10 copii invata programare in cadrul Hour of Code

Copii din toata lumea pot descifra secretele programarii cu ajutorul specialistilor Accenture care s-au angajat sa finalizeze peste 10.000 de ore de programare si sa realizeze traininguri in cadrul Computer Science Education Week care are loc intre 4 si 10 decembrie la nivel mondial. 

"Dezvoltarea rapidă a tehnologiei determină apariția de meserii care nici nu existau în urmă cu 5 ani, iar a învăța programare îi poate influența unui tânăr atât cariera, cât și viața. Ca parte a angajamentului nostru de a lucra cu Code.org pentru a pregăti tinerii pentru economia digitală, angajații Accenture au dedicat anul trecut peste 10.000 de ore în cadrul Hour of Code, încurajând peste 100.000 de elevi și studenți din întreaga lume să învețe să codeze. Am văzut impactul pe care Code.org îl are asupra tinerilor și, în acest an, facem mai multe pentru a îi atrage pe aceștia catre domeniul tehnologiei”, a declarat Paul Daugherty, CTIO Accenture.

Hour of Code a fost lansat în 2013 de către Code.org, organizație non-profit dedicată extinderii accesului femeilor și a minorităților la tehnologie. Programul ajunge la milioane de elevi și studenți printr-o oră de introducere în programare și informatică. Pentru al treilea an consecutiv, Accenture colaborează cu Code.org în cadrul Hour of Code și al altor inițiative educaționale legate de STEM.

Noutatea din acest an constă în faptul că Accenture Technology și-a valorificat expertiza internă pentru a crea un tutorial de codare care oferă studenților o mai bună înțelegere a inteligenței artificiale (AI). Participanții vor descoperi modul în care diferite tehnici AI pot învăța un robot să exploreze o nouă planetă,  inclusiv să recunoască animale și plante, să înțeleagă o nouă limbă și să converseze cu localnicii.

"Hour of Code a ajuns deja la peste 450 de milioane de ore de codare finalizate. Până în prezent, cel puțin unul din 10 elevi sau studenți din întreaga lume a participat la programul Hour of Code. În acest an, le cerem oamenilor să nu facă doar o oră de codare, ci să depășească o oră și să se gândească la ce pot face pentru a se asigura că educația informatică va continua și anii următori", a afirmat Hadi Partovi, co-fondator și CEO al Code.org.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea