Social

#imobiliare #bucuresti

Tranzactiile imobiliare din Bucuresti au crescut cu 20% in ultimul an

Piata imobiliara din Bucuresti da semne de revenire: numarul tranzactiilor a crescut cu 20% in ultimul an.

Datele Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate imobiliara arata ca numarul tranzactiilor a crescut in Capitala, in primele zece luni ale acestui an cu aproximativ 20% fata de perioada similara a anului trecut.

In perioada ianuarie-octombrie 2009 au fost raportate circa 30.000 de tranzactii imobiliare in Bucuresti, iar in aceeasi perioada din 2010, numarul a crescut la aproximativ 36.000.

Cele mai multe vanzari si cumparari de imobile au fost inregistrate in lunile martie si iunie, cand au fost raportate in medie cate 4.500 de contracte, cele mai multe fiind pentru apartamente, potrivit Realitatea.net.

Piata imobiliara a fost afectata puternic de criza, iar scaderea preturilor i-a facut pe multi proprietari sa renunte la planul de vanzare al proprietatilor, alegand sa le inchirieze.

Acest an este primul din ultima perioada in care chiriile nu au crescut in toamna, perioada in care studentii isi cauta cazare si chiriile cresc.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea