Social

#rompan #scumpire #paine

Painea se va scumpi cu 15% din februarie, spun producatorii

Painea s-ar putea scumpi cu 15% incepand cu luna februarie. Producatorii spun ca pretul nu mai acopera costurile de fabricatie.

Presedintele Rompan , Aurel Popescu, sustine ca painea va fi scumpita din cauza pretului mare al graului.

"Trebuie neaparat sa se faca. Daca vor sa mai existe, daca nu, dau faliment, e clar. De trei luni lucreaza in pierdere. Probabil dupa 15 februarie cand mai cresc vanzarile e posibil sa fie si mai devreme, sa fie si mai tarziu. Politica o face fiecare producator. Pretul graului, pretul fainii s-a dublat si pretul painii a crescut cu 5%. Pretul la raft depinde de ce face fiecare comerciant", a declarat Aurel Popescu, presedintele Rompan, citat de Realitatea.net.

Produsele de panificatie s-au scumpit in ultimul an cu mai putin de 5%, iar reprezentantii Ministerului Agriculturii spun ca pretul este determinat de piata si astfel nu mai exista loc pentru scumpiri .

"Periodic se face antrenamentul scumpirilor. Vorbim de produsele de panificatie. Piata spune daca da sau nu. Va spun ca nu e loc la momentul asta pentru asa ceva", a explicat Adrian Radulescu, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea