Social

#card de sanatate #biserica #ministerul sanatatii

ONG-urile si Biserica nu vor card de sanatate electronic

Card-ul electronic de sanatate propus de Ministerul Sanatatii este contestat de reprezentantii unor ONG-uri si de Biserica.

In cadrul dezbaterea publica pentru introducerea cardului de sanatate, a fost contestata solutia cipurilor electronice pentru stocarea datelor personale ale romanilor.

"Nu-i putem obliga pe cei nu doresc sa aiba un card electronic sa aiba un card electronic. Dreptul de optiune trebuie respectat", a declarat Dan Mihai, reprezentant APADOR-CH , citat de Realitatea.net.

Biserica, care a atacat si introducerea pasaportului biometric , se opune si de aceasta data.

"Nu-i vorba de cipuri, de tehnologia ca atare, ca folosim telefoane mobile, calculatoare care sunt pline de cipuri, ci faptul ca identitatea noastra trebuie sa fie legata in mod obligatoriu de aceste cipuri", a declarat Filoteu Baran, preot din Neamt.

Introducerea cardului de sanatate ar putea aduce economii de pana la 40 milioane de euro pentru sistemul sanitar , insa reprezentantii ministerului sunt dispusi sa caute solutii alternative pentru romanii care nu vor card electronic.

"O sa incercam sa gasim alternativele cele mai bune pentru ca sistemul sa functioneze si niciunul din asiguratii care sunt platitori la sistemul de asigurari de sanatate sa nu fie dezavantajati", a declarat Cristian Irimie, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, citat de Realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea