Social

#spital #regulament #siguranta

Noi reguli de siguranta in spitale, efect al tragediei de la Giulesti

In urma tragediei petrecute la Maternitatea Giulesti , spitalele romanesti au stabilit noi reguli de siguranta, unele dintre imposibil de urmat.

Incendiul de la Maternitatea Giulesti a facut autoritatile romane sa acorde o atentie sporita sigurantei in spitale. Personalul medical nu poate face fata insa cerintelor din cauza lipsei de personal.

La Craiova, conducerea Spitalului Filantropia, impune personalului medical sa nu-si paraseasca postul mai multe de 2 minute. Cadrul medical "nu paraseste sectia decat pentru satisfacerea necesitatilor fiziologice si pentru indeplinirea altor sarcini de serviciu precum: insotirea pacientului la analize, ridicarea condicii de la farmacie sau transportarea in laborator a produselor biologice recoltate de la bolnavi".

Problema cu cele 120 de secunde este ca anumite sarcini de serviciu trebuie indeplinite la distanta de kilometri.

"Desi nu scrie in fisa postului , ni s-a spus ca nu avem voie sa lipsim mai mult de doua minute si trebuie sa lasam inlocuitor . Ne-a venit sa radem, dupa aceea sa plangem. De unde inlocuitor, cand pe sectie suntem doua asistente? Sa ne fereasca Dumnezeu sa ne trezim cu 7-8 gravide care nasc in acelasi timp", a declarat o asistenta, pentru Adevarul.

Pentru a ajunge la farmacia pentru copii, asistentele trebuie sa mearga la Sectia de Pediatrie a unitatii medicale, aflata la aproape trei kilometri distanta. Cabinetele de la ambulatoriul de specialitate sau la laborator se afla si ele la distanta de 20 de minute.

 

Peste 2.000 posturi, deblocate

 

Ministerul Sanatatii deblocheaza 2.322 de posturi, jumatate pentru asistenti medicali , numai jumatate din necesarul la nivel national.

Oficialii au anuntat, in aceasta saptamana, ca vor fi scoase la concurs la nivel national 2.322 de posture: 1.075 sunt pentru asistenti medicali, 963 pentru medici si 217 pentru personalul auxiliar, printre care infirmieri, ingrijitori si soferi de ambulanta. Restul de posturi vor fi ocupate de farmacisti si personal pe ambulanta. 

Posturile in sanatate au fost blocate din 1 ianuarie 2009, iar numarul angajatilor a scazut continuu.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila , a solicitat deblocarea a 5.000 de posturi necesare sistemului medical, insa premierul Emil Boc i-a raspuns ca poate fi deblocat doar un post la sapte eliberate, potrivit acordului cu FMI.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea