Social

#carburanti #scumpire #curs de schimb #mugur isarescu

Mugur Isarescu, despre scumpirea carburantilor: "Utilizarea cursului de schimb a fost in mod evident tendentioasa"

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu sustine ca majorarile repetate ale pretului carburantilor nu pot fi justificate prin cresterea cursului de schimb. 

Folosirea cursului de schimb leu-dolar de catre producatorii si distribuitorii de carburanti pentru a explica scumpirea benzinei si a motorinei este "tendentioasa", a explicat seful BNR.

"Noi ne-am manifestat oarecum nedumerirea pentru ca am vazut cresteri de preturi la carburanti si atunci cand cursul de schimb leu-dolar s-a manifestat in defavoarea unei majorari (...) Utilizarea cursului a fost in mod evident tendentioasa. Ei au ramas cu argumentatia", a declarat luni guvernatorul Bancii Nationale, citat de Gandul.info.

In luna noiembrie 2010 , Mugur Isarescu a explicat ca preturile carburantilor din Romania evolueaza "divergent" fata de factorii care ar trebui sa le influenteze in mod normal.

Anul trecut, Petrom a scumpit benzina cu circa 20% si motorina cu 24%. Consiliul Concurentei a investigat cresterea preturilor in ritm constant de catre toti distribuitorii insa nu a putut dovedi o intelegere de tip cartel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea