Social

#vaccin #gripa #vaccinare

Incepe vaccinarea anti-gripala. Afla cat costa vaccinul

Campania de vaccinare gratuita impotriva gripei sezoniere incepe astazi. 1,3 milioane de romani se pot vaccina gratuit impotriva gripei.

Cele 1,3 milioane de doze de catre Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino sunt destinate imunizarii prioritare a persoanelor cu risc crescut de imbolnavire.

Romanii care vor beneficia de vaccinarea gratuita sunt persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardio-vasculare, boli renale, diabet zaharat, copii si batrani institutionalizati si personalul medico-sanitar.

Campania de vaccinare a Ministerului Sanatatii va fi desfasurata pana la sfarsitul lunii februarie 2011 .

Romanii care nu vor primi vaccinul anti-gripal gratuit se pot imuniza pe cheltuiala proprie: 28 de lei este pretul vaccinului romanesc, iar 35 de lei costa varianta produsa in Franta.

Gripa sezoniera din acest an nu va fi mai agresiva decat de obicei, spun specialistii.

"Prognozele Organizatiei Mondiale a Sanatatii si ale Centrului National de Referinta pentru Boli Transmisibile arata ca nu exista un risc iminent de epidemie prin gripa. Tulpina gripala B nu este epidemica, iar AH3N2 nu va da epidemii de mari proportii. Vaccinul cuprinde tulpinile H3N2 , B si acel H1N1 pandemic din 2009, care ar putea da focare reziduale", a declarat Geza Molnar, consilierul personal al ministrului Sanatatii, citat de Gandul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea