Social

#eclipsa # eclipsa de luna

Eclipsa de Luna din aceasta noapte, cea mai lunga din ultimul deceniu

In aceasta seara va avea loc o eclipsa totala de Luna, care va fi vizibila si in tara noastra. Fenomenul va dura peste cinci ore si este considerat a fi cel mai lung din ultimii zece ani.

Eclipsa debuteaza la ora 20:24, atunci cand Luna se afla sub orizont, iar de la ora 21:20 Luna va incepe sa intre in umbra Pamantului, dupa cum titreaza site-ul Observatorului Astronomic din Bucuresti.

Stralucirea Lunii va scadea, suprafata vizibila fiind acoperita de o umbra, urmand ca maximul eclipsei sa fie la ora 23:12.

La aceasta ora, Luna ar trebui sa aiba o culoare portocalie -caramizie, cu o parte mai deschisa, aceasta culoare indicand gradul de poluare al atmosferei, potrivit Realitatea.net.

Luna va iesi complet din umbra la ora 01:02 iar eclipsa se va termina la ora 02:01. Potrivit specialistilor Observatorului Astronomic din Bucuresti, acest fenomen nu poate fi vazut decat din spatii deschise, pentru ca Luna se afla situata aproape de linia orizontului, destul de jos.

Eclipsa va putea fi observata din Europa, Asia de Sud si tarile din regiunea Oceanului Indian.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea