Social

#vama #mita #dna

DNA: Mita de la vama a fost luata "in numele si pentru un partid politic si un sef de institutie"

Procurorii anticorupti care ancheteaza dosarul mitei de la Vama Halmeu, spun ca mita ar fi fost luata "in numele si pentru un partid politic si un sef de institutie".

Radu Traian Marginean, seful Autoritatii Nationale a Vamilor, a fost pus sub invinuire de procurorii DNA pentru luare de mita , pentru numirea in functie a sefului Vamii Halmeu.

Procurorii anticoruptie spun ca omul de afaceri Florian Liviu i-a cerut Nicoletei Dobrescu 130.000 de euro pentru a o ajuta sa devina sef al biroului vamal Halmeu. Omul de afaceri i-a promis ca va interveni pe langa seful ANV, Radu Marginean, iar Dobrescu a obtinut slujba fara concurs.

"Solicitarea unor sume atat de mari, 130.000 de euro respectiv 300.000 de euro, in numele si pentru un PARTID POLITIC si un sef de institutie, lasand sa se inteleaga ca delegarea si numirea intr-o functie publica se face doar pe criterii politice si nu de competenta este de asemenea in masura sa provoace in randul opiniei publice un sentiment de insecuritate si neincredere in institutiile publice", se arata in incheierea penala la decizia de arestare pe 29 de zile, citata de Realitatea.net.

“Contrar perceptiei publice, sub aspectul sumelor obtinute, inainte de aderarea la U.E. vamile de interior erau mai importante decat vamile de frontiera, iar dupa intrarea in U.E., accizele sunt mai importante decat vamile. Sumele pot proveni din colecta zilnica a micului trafic si a marfurilor subevaluate cantitativ sau valoric, precum si din diferenta de incadrare tarifara. De asemenea, sume importante de bani sunt platite sub forma de abonament sau finantare a campaniilor electorale”, sustin reprezentantii Sindicatului Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor " Pro Lex ", citati de aceeasi sursa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea