Social

#cutremur #romania #ucraina

De ce prevestesc ucrainenii cutremure in Romania?

Specialistii romani spun ca avertismentele de la seismologii de la Kiev, despre un cutremur iminent in Vrancea, sunt folosite de acestia pentru a obtine fonduri.

Dupa ce seismologii ucraineni au anuntat de doua ori intr-o luna apropierea unui cutremur mare in regiunea Vrancea, specialistii romani cauta motivele pentru aceste anunturi, din moment ce cutremurele nu pot fi prevestite.

Aleksandr Kendzera, directorul adjunct al Institutului de Geofizica "S.I. Subbotin", de pe langa Academia de Stiinte de la Kiev, este cel care a avertizat de doua ori despre iminenta unui cutremur mare in Vrancea, de peste 7 grade Richter .

Teoria romanilor este ca ucrainenii incearca sa obtina mai multe fonduri de la autoritati. Profesorul Gheorghe Marmureanu , directorul Institutului National de Fizica a Pamantului, spune ca nu exista indicii pentru producerea unui cutremur mare in urmatorii ani.

"Ucrainenii nu au ce manca si vor sa atraga niste fonduri. Ei vor sa atraga atentia politicienilor asupra lor, sa fie luati in seama si sa primeasca bani mai multi", a explicat Marmureanu, citat de Romania Libera.

Victorin Toader , seful laboratorului de la Centrul de Avertizare Seismica din Institutul Roman de Seismologie Aplicata, sustine si el ca nu exista dovezi pentru avertismentele vecinilor. El a explicat ca un cutremur mare nu vine niciodata fara semne clara: "In 1977, activitatea seismica din acel an a fost mult mai intensa decat acum, acel cutremur nu a venit din senin".

In Romania, activitatea seismica normala produce intre 300 si 400 de cutremure anual.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea