Social

#card de sanatate #ministerul sanatatii

Afla cine va avea acces la datele de pe cardul de sanatate

Normele metodologice pentru implementarea cardului national au fost puse in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii. Afla cine va avea acces la datele personale stocate pe cardul de sanatate .

Informatiile personale stocate in noile carduri de sanatate, ce vor fi livrate in acest an, dar vor intra in folosinta abia in 2012, vor putea fi accesate de medicii de familie, medicii specialisti, precum si furnizorii de servicii medicale , medicamente si dispozitive medicale .

si Rh, acceptul exprimat in timpul vietii pentru prelevarea, dupa deces, de organe, tesuturi si celule.

Medicul de familie va putea edita datele stocate in format electronic, date ce pot fi consultate de specialisti si medicii de urgenta. 

In schimb, farmacistii nu vor avea acces cele mai multe informatii de pe cardul national de sanatate, doar la reteta electronica, emisa de medici, potrivit Gandul.info.

Dupa ce unitatile medicale vor fi dotate cu cititoare de carduri, cardul national va fi folosit in scopul dovedirii calitatii de asigurat. In cazul in care pacientii nu prezinta cardul, ei vor fi nevoiti sa plateasca serviciile medicale. Exceptiile sunt serviciile medicale acordate in urgenta, a bolilor cu potential endemo-epidemic si cele prevazute in Programul national de imunizari, monitorizarea evolutiei sarcinii si a lauzei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea