Social

#ziua pamantului #earth day #celebrare ziua pamantului #22 aprilie

Ziua Pamantului, sarbatorita in 170 de tari

La peste patru decenii de la initierea sarbatoririi unei zile a planetei pe 22 aprilie, Earth Day a ajuns o sarbatoare mondiala celebrata in peste 170 de tari. Milioane de voluntari participa la actiuni de ecologizare a unor zone afectate de factori antropici, iar diverse organizatii si companii de top atrag atentia asupra unor specii aflate in pericol.

Anul acesta este pentru prima data in ultimii opt ani cand Apple sarbatoreste Ziua Mondiala a Pamantului. Decizia a fost luata dupa ce la conducerea companiei americane a fost instalat Tim Cook, acesta dorind sa transmita ideea ca Apple se arata interesata de protectia mediului inconjurator.

Google a lansat un logo in care vedetele acestei zile sunt macacul japonez, pasarea colibri, cameleonul, pestele balon si meduza. Ziua Pamantului a fost celebrata pentru prima data in SUA, in 1970.

Din 1990, sarbatoarea este organizata la nivel mondial. La prima editie celebrata in 141 de tari, 200 de milioane de persoane au fost implicate in diverse actiuni ecologiste. La aceasta ora, Ziua Mondiala Pamantului este sarbatorita in 170 de tari de catre 500 milioane de persoane.

Sursa foto: citynews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea