Social

#Car Free Day #masini romani #ziua fara masini

Ziua in care romanii isi lasa masina in parcare! Traficul, interzis!

Astazi, 22 septembrie este “Ziua fara masini”, “Car Free Day”, cel mai important eveniment din “Saptamana europeana a mobilitatii”. In peste 1.700 de localitati din intreaga Europa, traficul rutier va fi interzis pe una sau mai multe artere. Si Romania se alatura evenimentului!

Astfel, in cadrul acestui event, peste 20 de localitati din Romania vor participa la „Ziua fara masini”. Mai mult de atat, primariile vor interzice traficul rutiere pe una sau mai multe artere ale localitatii cu pricina. Strazile ramase „libere” vor putea fi folosite de pietoni, biciclisti sau de mijloacele de transport in comun.

”Ziua fara masini” se va desfasura astazi in localitatile: Aiud, Alexandria, Arad, Babadag, Bacau, Bistrita, Buhusi, Comanesti, Costesti, Fagaras, Giurgiu, Moinesti, Oradea, Pitesti, Ramnicu Valcea, Reghin, Simleu Silvaniei, Slobozia, Odorheiu Secuiesc, Timisoara, Tulcea si Tandarei.

Cele mai multe orase inscrise la „Ziua fara masini” sunt Austria (456), Spania (340), Ungaria (182) si Italia (104).

Sursa foto: tapperass.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea