Social

#copil zika #zika in romania #zika #romania

Zika in Romania! Un copil, infectat

Al doilea caz de Zika a fost confirmat in Romania. Virusul a fost depistat la un copil de 10 ani, ce s-a infectat in Guyana Franceza, anunta Ministerul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii a precizat ca este vorba despre un copil ce locuieste in Guyana Franceza, o zona cu transmitere activa a virusului Zika. Baiatul se afla in vizita la rudele din Romania cand s-au declansat simptomele.

Ministerul a confirmat existenta acestui caz in data de 19 iulie, ora 21:45, porivit mediafax.ro.

"Este vorba despre un baiat in varsta de 10 ani, care locuieste impreuna cu familia in Guyana Franceza de aproape doi ani. Copilul a sosit in Romania in data de 12 iulie in vizita la rude. O zi mai tarziu a manifestat urmatoarele simptome: febra, eruptii pe piele si mialgii. Simptomele au disparut in termen de 24 de ore. Pe 15 iulie s-a prezentat la Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale Dr. Victor Babes din Bucuresti. Date fiind simptomele si faptul ca locuieste intr-o zona cu transmitere activa a acestui virus, copilul a fost internat. Externarea a avut loc pe data de 18 iulie, iar familiei i-au fost facute toate recomandarile specifice in acest caz", explica Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

Primul caz de infectare cu Zika a fost confirmat in Romania pe 12 iulie. O femeie din Bucuresti, in varsta de 27 de ani, a fost infectata cu virusul Zika in timpul unei excursii in Martinica.

Persoanele care calatoresc sau locuiesc in zone cu transmitere activa a virusului Zika trebuie sa stie ca virusul Zika se poate transmite prin intepatura de tantar, dar si prin contact sexual, mai precizeaza ministerul, potrivit mediafax.ro.

Sursa foto: student.societyforscience.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea