Social

#rio de janeiro #zid #protectia mediului #paduri #favele

Ziduri pentru mahalalele braziliene

Autoritatile din Rio de Janeiro planuiesc sa construiasca ziduri care sa imprejmuiasca favelele, cu scopul de a proteja padurea tropicala de defrisare pentru constructii ilegale .

Oficialii cred ca zidurile vor impiedica extinderea ghetourilor braziliene ( favele ) in zonele rurale impadurite. Proiectul implica ziduri de beton cu o inaltime de 3,5 m, care ar urma sa fie construite in 40 dintre cartierele sarace ale Rio de Janeiro.

Militantii pentru drepturile omului avertizeaza asupra pericolului segregarii populatiei sarace a orasului.

Icaro Moreno, seful departamentului de lucrari publice din Rio, sustine ca distrugerea mediului trebuie stavilita. "Am observat deja multe stricaciuni ecologice si, ca s-o spun pe sleau, multe dintre locuinte au fost construite in zone cu pericol ridicat de inundatii, asa ca masura le va aduce beneficii si locuitorilor", a explicat Moreno, citat de Cotidianul.

In ciuda criticilor si acuzelor ca zidurile vor adanci discrepantele sociale intre locuitorii din favele si cei instariti, autoritatile sustin ca vor imbunatati conditiile de viata dintre ziduri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea