Social

#temperaturi crescute #canicula #starea vremii #cod galben canicula #informatii meteo

Zi de foc! Ce nu ai voie sa faci azi!

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de canicula, pentru toate regiunile tarii, valabil astazi si maine. Temperatura prognozata urmeaza sa ajunga la 37 de grade Celsius la umbra. Caldura puternica este extrem de periculoasa, in special pentru batrani, cardiaci, dar si pentru copii.

Potrivit ANM, disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati, iar temperaturile maxime vor atinge izolat chiar si 38 de grade Celsius. Temperatura resimtita de organism va fi cu 10 grade mai mare.

Abia de joi seara vom scapa de aceste temperaturi, atunci cand, in special in nordul si in centrul tarii, instabilitatea atmosferica va incepe sa se accentueze treptat.

Ce trebuie evitat pe timp de canicula

In perioadele de canicula este recomandat consumul zilnic de lichide, intre 1,5 si 2 litri. Trebuie consumate fructe si legume proaspete precum pepene rosu, pepene galben, castraveti, rosii si salata. Medicii spun ca si o doza de iaurt produce aceeasi hidratare precum un pahar de apa.

Intre ore 11.00 si 18.00 trebuie evitata expunerea la soare, iar daca acest lucru nu este posibil, trebuie evitata purtarea hainelor din material sintetic sau inchise la culoare.

Sursa foto: cotidianul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea