Social

Zenga, la Catania

Italianul a semnat ieri contractul cu echipa siciliana si are ca obiectiv salvarea de la retrogradare.

Dupa cinci luni de la despartirea de Dinamo, Walter Zenga se apuca iarasi de treaba acolo unde a visat dintotdeauna sa ajunga, in prima liga italiana. Catania Calcio este o echipa aflata pe un loc retrogradabil si care nu a castigat niciun trofeu in istoria sa.

Opt ani de antrenorat i-au trebuit lui Walter Zenga pentru a ajunge sa stea pe banca tehnica a unei echipe de Serie A. Sansa i-a suras italianului dupa ce tehnicianul Silvio Baldini si-a dat demisia de la Catania. Debutul in campionatul italian se anunta dificil, la o echipa aflata aproape de Serie B. Catania Calcio ocupa locul 16, cu trei puncte mai mult decat Empoli, echipa clasata pe ultimul loc. Zenga are la dispozitie sapte etape pentru a-i pastra pe sicilieni in Serie A.

„Exista un pericol in privinta retrogradarii, dar daca vom trata toate meciurile cu maxima seriozitate, atunci ne va fi mai usor. Mai intai trebuie sa merg in vestiar si sa vorbesc cu toti baietii, sa vad care va fi situatia cu stafful tehnic. Am nevoie de sfaturile si sustinerea tuturor. Nu pot sa spun ca este greu sa incep cu sapte etape inainte de final, este mai greu sa stai pe margine.

Poti sa incepi cu sapte jocuri inainte, sa semnezi pe cinci ani sau sa ajungi ca Alex Ferguson ", a declarat antrenorul care poate da lovitura in Cupa Italiei , unde Catania este in semifinale. Inainte sa semneze cu echipa siciliana, Zenga a fost comentator la postul de televiziune Rai Uno .

A ajuns tot la „ros-albastrii"

La Catania, Walter Zenga isi va aminti usor de zilele petrecute la Steaua, intrucat noua sa echipa are aceleasi culori, fiind poreclita „rossazzuri". Formatia siciliana a fost infiintata in anul 1908, iar in timpul razboiului mondial a avut si o coloratura politica, fiind denumita Associatzione Fascista Calcio Catania. In februarie 2007, dupa derby-ul sicilian Catania – Palermo, politistul Filippo Raciti a fost ucis in timpul unor violente ciocniri intre suporteri, declansate de fanaticii sustinatori ai Cataniei.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea