Social

#poluare #accidente cu petrol #anul 2008 #extractie a petrolului

Zeci de poluari accidentale cu petrol in 2008 in Dambovita

Peste 30 de poluari accidentale au avut loc in anul 2008, majoritatea in urma activitatii de extractie a petrolului , se arata intr-un bilant intocmit de Agentia pentru protectia mediului (APM) Dambovita.

Principalele poluari au fost ierderile de produse petroliere prin fisurarea conductelor si rasturnarea unei cisterne plina cu 33 de tone de kerosen in comuna Costesti Deal, cand toata incarcatura acesteia s-a scurs pe carosabil, informeaza green-report.

Numarul mare si frecventa poluarilor accidentale cu produse petroliere ii ingrijoreaza pe reprezentantii Agentiei de Protectia Mediului, care spun ca trebuie luate masuri drastice. "Trebuie luate masuri mai drastice impotriva celor care polueaza. Frecvent, Petrom are poluari accidentale in zona fostei schele petroliere Gaesti, de exemplu.

Ar trebui chiar inchise activitatile daca aceste poluari sunt permanente, pentru ca uneori nu mai putem vorbi de ceva accidental", a declarat directorul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Dambovita, Mihail Druga. Expertizele de calitate a apelor de pe raza judetului au mai scos in evidenta fenomenul de mineralizare crescuta, prin cresterea concentratiilor de saruri solubile, in special pe paraurile Cobia, Potopu, Saru si Strambu.

Conform APM Dambovita, aceste ape curgatoare se afla sub impactul activitatii de extractie si prelucrare primara a titeiului, iar pe paraurile Strambu si Cobia au fost gasite reziduri petroliere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea