Social

#medic #gripa porcina #vaccin

Zeci de medici si asistente au refuzat vaccinarea impotriva AH1N1

Cu o zi inainte de inceperea campaniei de imunizare impotriva virusului AH1N1 , zeci de medici si asistente si-au anuntat refuzul de a fi vaccinati cuserul produs de Institutul Cantacuzino .

"Refuzam sa fim cobai si sa ne vaccinam fara sa stim care sunt efectele adverse ale vaccinului impotriva virusului AH1N1"

Cadrele medicale sustin ca nu stiu nimic despre efectele adverse ale vaccinului si ca, in aceste conditii, nu vor accepta sa fie imunizati, potrivit Stirile ProTV.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii sustin ca vaccinarea nu este obligatorie, dar este recomandata. Vaccinul autohton ar fi similar celui de gripa sezoniera, iar reactiile adverse ar fi minore: roseata in locul intepaturii, stari febrile sau, in cel mai rau caz, alergii.

Reprezentantii celor 500.000 de studenti au anuntat ca accepta imunizarea impotriva gripei porcine care incepe astazi.

Pe lista prioritara de vaccinari sunt si jumatate de milion de elevi de liceu . Multi parinti nu stiu inca daca sa dea minorilor permisiunea pentru vaccinarea impotriva gripei provocate de virusul AH1N1 .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea