Social

#casco #inundatii #despagubiri #autoturisme #grindina #fenomene meteo #asigurari casco

Vulnerabili chiar si cu CASCO. Vezi ce daune provocate de fenomenele meteo nu sunt acoperite!

Crezi ca masina ta este in siguranta doar pentru ca platesti o polita CASCO? Asiguratorii au tot felul de clauze prin care refuza sa acorde despagubiri pentru autoturismele avariate in cazul in care nu respecti anumite conditii.

Forma standard a unui contract de asigurare CASCO include o pagina si jumatate de riscuri pe care compania se angajeaza sa le suporte si inca trei pagini reprezentand situatiile in care asiguratorul isi rezerva dreptul de a nu acoperi daunele. Printre acestea se numara si pagubele produse autoturismului de fenomene meteo extreme.

Astfel, nu vei beneficia de despagubiri daca odata surprins de o viitura ai continuat sa rulezi in zona inundata sau daca apele revarsate ti-au luat pe sus autoturismul parcat intr-o zona nepermisa. Nici pagubele produse de o rafala puternica de grindina nu sunt acoperite daca se descopera ca proprietarul putea contribui la limitarea acestora. De exemplu, o masina parcata in curte, langa garajul liber.

In ultima luna, Romania s-a confruntat cu o serie de fenomene meteo extreme, incluzand inundatii pe arii extinse in zona sudica a tarii si grindina care a lovit mai multe judete in ultima saptamana. Un raport al pagubelor nu a fost dat publicitatii inca.

Sursa foto: shashca.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea