Social

#ploaie in weekend #atentionare meteo # vremea in weekend #vreme instabila #lapovita #ninsori #ploi #ninsoare

Vremea schimba foaia! Ploi, lapovita si ninsori in acest weekend

ANM (Administratia Nationala de Meteorologie) a emis o atentionare de vreme rea valabila de azi, pana duminica, 12 martie, la ora 22:00. In intervalul mentionat vremea se va raci treptat si se vor inregistra precipitatii sub forma de ploi, lapovita si ninsori. Vantul va bate cu putere.

 

Meteorologii avertizeaza ca in sudul, estul si centrul tarii temporar va ploua si se vor cumula cantitati de apa de 15...20 l/mp si izolat, mai ales in zona montana, 25...30 l/mp. La munte, la inceput vor fi precipitatii mixte, iar incepand de sambata, 11 martie, vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zapada, iar vantul va avea intensificari mai ales pe creste, cu rafale de peste 60...70 km/h, spulberand zapada.

Intensificari temporare ale vantului vor fi si in regiunile estice si sud-estice, cu viteze de 50...55 km/h, iar in estul Transilvaniei, precum si in vestul si nordul Moldovei, duminica, 12 martie, vor fi precipitatii mixte, potrivit ANM.

Iata cum va fi vremea in urmatoarele zile

Vineri vremea va fi inchisa si se va raci treptat. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada. Va ploua in sudul si estul tarii, local in centru si nord-vest si izolat in rest. La munte, in estul Transilvaniei si Subcarpatii Moldovei precipitatiile vor fi mixte, transformandu-se treptat in ninsoare. Catitatile de precipitatii pot depasi pe alocuri 30l/mp. Vantul va sufla cu putere in zonele montane si in regiunile estice si sud-estice, unde rafalele pot depasi 60 – 70 km/h. Temmperaturile maxime se vor incadra intre 6 si 13 grade Celsius.

In Bucuresti vremea va fi mohorata si va ploua intreaga zi.. Vantul va sufla moderat cu unele intensificari, pe alocuri. Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 si 10 grade Celsius.

Sambata, vremea se va mentine innorata, iar temperaturile continua sa scada.

Va ploua in cea mai mare parte a tarii, iar la munte vor predomina ninsorile. Vantul va sufla moderat iar la munte va avea intensificari mai ales pe creste, cu rafale de peste 60...70 km/h, spulberand zapada. Temepraturile minime se vor incadra intre -2 si 5 grade Celsius iar maximele intre 6 si 13 grade Celsius.

In Bucuresti cerul se mentine noros si sunt conditii de ploi slabe. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile minime se vor incadra intre 2 si 4 grade Celsius iar maximele nu vor urca mai sus de 12 grade Celsius.

Duminica vremea continua sa fie mohorata in majoritatea tarii. Se asteapta ploi pe arii restranse, in rest celrul va fi mai mult noros. La munte precipitatiile vor fi predominant sub forma de ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe creste.

In Bucuresti cerul se va mentine innorat si sunt conditii de ploaie. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile minime se vor incadra intre 4 si 5 grade Celsius iar maximele nu vor urca mai sus de 11 grade Celsius.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea