Social

# vremea in romania #vreme rea # ploi torentiale #cod galben de ploi torentiale #cod portocaliu de ploi torentiale

Vremea rea continua! Cod portocaliu de ploi pentru jumatate din tara

Vremea rea continua! Un nou cod portocaliu de vreme rea a fost emis de ANM pentru urmatoarele ore, iar pana pe 21 iunie este valabil un cod galben de vreme rea. Numeroase judete din tara vor fi afectate de ploi torentiale, vijelii si caderi de grindina.

 

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 18 iunie, ora 12:00 – 18 iunie, ora 23:00, vor cadea cantitati insemnate de apa, in mai multe judete, conform hartii.

“In dupa-amiaza zilei de joi (18 iunie) si la inceputul noptii de joi spre vineri (18/19 iunie), in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania si in zonele montane vor fi perioade cu averse torentiale si se vor acumula cantitati de apa de peste 40 l/mp si pe arii restranse 50...80 l/mp. Vor fi intensificari ale vantului, grindina si descarcari electrice.”, potrivit ANM.

Pentru restul teritoriului este valabil un cod galben de vreme rea, pana pe 19 iunie, ora 10:00. Se vor semnala fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata, vijelii, grindina si ploi insemnate cantitativ.

“In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, grindina si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si pe arii restranse 40...50 l/mp.”, anunta ANM.

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 19 iunie, ora 10:00 – 21 iunie, ora 10:00, intreaga tara se afla sub atentionare de tip cod galben de vreme rea. Se vor semnala fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata, ploi torentiale, vijelii si, pe alocuri, grindina.

“In intervalul mentionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, grindina si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si pe arii restranse 40...60 l/mp.”, anunta ANM.

ANM precizeaza ca gradul de instabilitate atmosferica se va mentine accentuat in cea mai mare parte a tarii si in prima parte a saptamanii viitoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea