Social

#cod portocaliu de vreme rea #meteo romania #cod galben de vreme rea #avertizare meteo #vijelii #averse #ploi #canicula

Vremea o ia razna! Cod galben de canicula, cod portocaliu de ploi si vijelii

Vremea a luat-o razna in Romania. Dupa canicula urmeaza zile intregi cu ploi, vijelii, intensificari ale vantului, grindina si descarcari electrice, anunta Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

COD GALBEN de canicula

Luni, 19 iulie, Romania se afla sub atentionare de tip cod galben de  val de caldura, disconfort termic accentuat si canicula. Indicele de disconfort termic va fi deosebit de accentuat si se va mentine la aceleasi valori si marti, 20 iulie. 

„Valul de caldura va persista in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei. In aceste regiuni disconfortul termic se va mentine accentuat, iar pe arii extinse indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

In sud-estul tarii disconfortul termic se va mentine ridicat si pe parcursul zilei de marti (20 iulie)”, anunta ANM.

COD GALBEN de instabilitate atmosferica si ploi

In intervalul 19 iulie, ora 10:00 – 20 iulie, ora 10:00, o mare parte din tara se afla sub avertizare de tip cod galben de ploi si instabilitate atmosferica temporar accentuata.

„Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in cea mai mare parte a tarii. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi local 20...30 l/mp si izolat 40 l/mp.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferica si ploi

Incepand cu 19 iulie, ora 14:00 si pana pe 20 iulie, ora 10:00, peste jumatate din tara se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata, ploi abundente.

„In zonele de munte, in Transilvania, Maramures, jumatatea de nord a Moldovei, iar spre seara si in cursul noptii de luni spre marti (19/20 iulie) si in Banat, cea mai mare parte a Olteniei si in nord-vestul Munteniei, vor fi averse torentiale, descarcari electrice si pe alocuri vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa de 35...50 l/mp si izolat peste 60...80 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de instabilitate atmosferica si ploi pana miercuri

Ploile continua pana miercuri si vor afecta si Capitala. ANM a emis un cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata valabil incepand cu 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 12:00. Izolat, ploile vor ajunge pana la 70 de litri pe metrul patrat.

„Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in nord, nord-est, centru si in sud-est, precum si in zonele de munte. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi local 20...30 l/mp si izolat 50...70 l/mp.”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea