Social

# inceput de primavara #temperaturi primavara #temperaturi #vremea #primavara

Vremea in urmatoarele doua saptamani! Ce temperaturi ne asteapta la inceput de primavara

Administratia Nationala de Meteorologie a facut publice estimarile meteorologice pentru urmatoarele doua saptamani. Se pare ca primavara incepe cu temperaturi calde, acestea scazand usor in cea mai mare parte a tarii in cea de-a doua saptamana a lunii martie.

 

BANAT

La inceputul primei saptamani valorile termice diurne vor fi in crestere treptata, astfel ca in perioada 3-5 martie vremea va fi calda, cu maxime medii de 14...16 grade, apoi se va raci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa in jurul a 6…7 grade, in intervalul 6-8 martie. Dupa 9 martie regimul termic va fi in usoara crestere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de pana la 10…11 grade. Temperaturile minime se vor situa in medie intre 0 si 2 grade, exceptand noptile din perioada 7-10 martie cand vor fi mai scazute, spre medii de -3…-2 grade. Incepand cu data de 5 martie si pana la sfarsitul intervalului de referinta, local si temporar, se vor semnala precipitatii slabe cantitativ.

CRISANA

Valorile termice diurne vor fi in crestere treptata in primele zile ale intervalului, astfel ca in perioada 3-5 martie vremea va fi calda, cu maxime medii de 12...14 grade, apoi se va raci brusc, iar media temperaturilor diurne va scadea spre 5…6 grade, in intervalul 6-8 martie. Dupa 9 martie regimul termic va fi in usoara crestere spre valori apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor in jurul a 10 grade. Temperaturile minime se vor situa in medie intre -1 si 2 grade, exceptand noptile din perioada 7-10 martie cand vor fi mai scazute, spre medii de -5…-2 grade. Incepand cu data de 5 martie si pana la sfarsitul intervalului de referinta, local si temporar, se vor semnala precipitatii slabe cantitativ.

TRANSILVANIA

La inceputul primei saptamani valorile termice diurne vor fi in crestere treptata, astfel ca in zilele de 4 si 5 martie vremea va deveni calda, cu maxime medii de pana la 12 grade, apoi se va raci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa in jurul a 3…5 grade, in intervalul 6-8 martie. Dupa 9 martie regimul termic va fi in usoara crestere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de pana la 7…8 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative si se vor situa in medie intre -4 si -2 grade, exceptand noptile din perioada 7-10 martie cand vor fi mai scazute, spre medii de -8…-5 grade. Precipitatii in general slabe cantitativ, vor fi pe arii restranse in data de 1 martie si din nou, cu caracter local si temporar, incepand cu 5 martie si pana la sfarsitul intervalului de referinta.

MARAMURES

Valorile termice diurne vor fi in crestere treptata in primele zile ale intervalului, astfel ca in zilele de 3 si 4 martie vremea va deveni calda, cu maxime medii de 10...12 grade, apoi se va raci brusc, iar media temperaturilor diurne va scadea spre 3…4 grade, in intervalul 6-8 martie. Dupa 9 martie regimul termic va fi in usoara crestere spre valori apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor in jurul a 8 grade. Temperaturile minime se vor situa in medie intre -2 si 1 grad, exceptand noptile din perioada 7-10 martie cand vor fi mai scazute, spre medii de -6…-4 grade. Incepand cu data de 5 martie si pana la sfarsitul intervalului de referinta, temporar, se vor semnala precipitatii slabe cantitativ, pe arii mai extinse in 5 si 6 martie, precum si in perioada 11-14 martie.

MOLDOVA

In intervalul 1-4 martie, procesul de incalzire se va resimti mai ales la valorile diurne, astfel incat media temperaturilor maxime va creste de la 5 la 14 grade, in timp ce media temperaturilor minime va oscila usor in jurul valorii de 0 grade. Intre 5 si 7 martie se estimeaza racirea vremii, spre o medie a maximelor de 3...4 grade si a minimelor de -4...-3 grade. A doua saptamana va fi caracterizata de o crestere treptata a valorilor termice, cu mici variatii de la o zi la alta, iar in intervalul 12-14 martie vremea va deveni usor mai calda decat in mod obisnuit in a doua decada a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9...11 grade si ale minimelor de -2...0 grade. Probabilitatea pentru precipitatii in general slabe va fi mai ridicata in intervalul 5-7 martie si in unele zile ale celei de-a doua saptamani.

DOBROGEA

In intervalul 1-5 martie, procesul de incalzire se va resimti indeosebi la valorile diurne, astfel incat media temperaturilor maxime va creste de la 6 la 13 grade, in timp ce media temperaturilor minime se va situa intre 2 si 4 grade. Pe 6 si 7 martie se estimeaza racirea vremii, spre o medie a maximelor de 5 grade si a minimelor de -1...0 grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, prin cresterea treptata a valorilor termice, cu mici variatii de la o zi la alta, se va ajunge ca in intervalul 12-14 martie vremea sa devina usor mai calda decat in mod obisnuit in a doua decada a lunii martie, cu medii ale maximelor de 8...9 grade si ale minimelor de 1...3 grade. Probabilitate pentru precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie, va fi mai ridicata in datele de 6 si 7 martie si in unele zile ale celei de-a doua saptamani.

MUNTENIA

Vremea se va incalzi pana pe data de 5 martie, cand va deveni calda pentru aceasta perioada, cu temperaturi maxime ce vor creste, in medie, de la 8 la 16 grade si minime ce se vor situa, in medie, intre 0 si 2 grade. Racirea vremii estimata pentru intervalul 5-7 martie va conduce la o medie a maximelor in jurul a 6 grade si a minimelor de circa -3 grade. A doua saptamana va fi caracterizata de o crestere treptata a valorilor termice, cu mici variatii de la o zi la alta si spre sfarsitul ei vremea va deveni apropiata de normalul termic al celei de-a doua decade a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9...11 grade si ale minimelor in jurul a 0 grade. Regimul pluviometric va fi in general deficitar, probabilitatea pentru precipitatii urmand sa fie in crestere in intervalele 6-8 martie si 12-14 martie.

OLTENIA

Vremea se va incalzi in intervalul 1-5 martie, devenind calda pentru aceasta perioada, cu temperaturi maxime ce vor creste, in medie, de la 10 la 16 grade si minime ce se vor situa, in medie, intre 0 si 2 grade. Racirea prognozata pentru intervalul 5-7 martie va conduce la o medie a maximelor in jurul a 6 grade si a minimelor de circa -3 grade. A doua saptamana va fi caracterizata de o crestere treptata a valorilor termice, cu mici variatii de la o zi la alta, iar spre sfarsitul ei vremea va deveni apropiata de normalul termic al celei de-a doua decade a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9...11 grade si ale minimelor in jurul a 0 grade. Regimul pluviometric va fi in general deficitar, probabilitatea pentru precipitatii urmand sa fie in crestere in intervalele 6-8 martie si 11-14 martie.

LA MUNTE

Vremea se va incalzi pana pe data de 4 martie, cand media regionala a temperaturilor maxime va fi de 5...6 grade si cea a minimelor de -3...-2 grade. Racirea prognozata pentru intervalul 5-7 martie va determina maxime, in medie, in jurul a -2 grade si minime, in medie, de -9..-7 grade. In cea de-a doua saptamana a lunii martie, in ansamblu normala termic pentru aceasta regiune, media temperaturilor maxime va creste treptat spre 0...2 grade, iar cea a minimelor va ajunge la -6...-4 grade. Probabilitatea pentru precipitatii, predominant ninsori va fi in crestere incepand din data de 5 martie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea