Social

# prognoaza meteo # vremea octombrie #vremea

Vreme de primavara in octombrie. Cat mai tine vremea buna

Vreme neobisnuit de calda pentru jumatatea lunii octombrie. Meteorologii spun ca vremea buna va mai tine cu noi, cel putin pana la finalul saptamanii, insa chiar si pentru luna noiembrie prognoza este optimista.

Ziua de astazi este calda si temperaturile maxime progonozate vor ajunge la 26 de grade, similare cu luna iunie. In Bucuresti, temparatura maxima este de 23 de grade. Vreme caldă aşteptăm şi în zonele de munte. Cerul va fi mai mult senin şi vântul va sufla mai tare în zonele înalte. Temperaturile din staţiuni continua să crească.

Marți o să avem vreme mai caldă. Cerul va fi curat şi vântul activ, in timp ce miercuri se anunţă o zi frumoasă cu temperaturi ridicate de 13 - 20 de grade Celsius. Si joi atmosfera va fi însorită şi vântul va avea intensificări uşoare prin nordul Carpaţilor Orientali. Valorile termice depăşesc normalul perioadei, care normal ar trebui sa fie de 9-10 grade Celsius. 

Potrivit ANM, în noiembrie, temperatura medie lunară a aerului a avea valori medii lunare peste normele climatologice în sudul, sud-estul și vestul țării și apropiate de normal în rest. Norma climatologică a lunii este stabilită la 3,8 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi de până la 5 grade Celsius în Moldova, Transilvania și Maramureș, până la 6 grade în Oltenia, Muntenia și Crișana, până la 7 grade Celsius în Banat, iar în Dobrogea de 8 grade Celsius, relateaza stirileprotv.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea