Social

#bona #robot #asistent personal

Vrei un robot pe post de bona sau de asistent personal? Iata cat te costa!

O companie din Japonia urmeaza sa scoata pe piata primii roboti umanoizi pentru uz personal. Un prototip al masinariei va fi prezentat saptamana aceasta.

Acesti roboti vor putea fi utilizati ca bone, infirmiere, personal medical pentru situatii de urgenta si chiar insotitori pentru petreceri. Robotii vor utiliza tehnologia cloud pentru a face schimb de date si pentru a-si dezvolta propriile capacitati emotive, informeaza RADOR. Pretul lor se va ridica la 1.400 de euro, iar ei vor fi pusi in vanzare din luna februarie a anului viitor.

Intrucat populatia Japoniei are unul dintre cele mai accelerate ritmuri de imbatranire din lume, guvernul nipon spera ca firmele private vor reusi sa suplineasca forta de munca prin folosirea robotilor.

Cercetatorii estimeaza ca, in aproximativ 20-30 de ani, computerele vor depasi puterea de calcul a creierului uman. Futurologii sustin ca in 2045 masinariile vor fi de miliarde de ori mai puternice in comparatie cu inteligenta umana, scrie capital.ro.

Sursa foto: thedailyantidote.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea