Social

# fotografii eclipsa # eclipsa 20 martie #eclipsa soare

Vrei sa faci selfie cu eclipsa de soare de maine? Uite ce poti sa patesti!

Eclipsa totala de soare din nordul Europei va putea partial vizibila maine, 20 martie, si din Romania. Chiar si asa, cei tentati sa urmareasca fenomenul cu ochiul liber sau sa isi faca fotografii tip selfie trebuie sa stie ca se expun unor riscuri uriase.

Eclipsa va incepe in jurul orei 10.40, va avea maxima in jurul orei 11.56 si se va incheia la 13.05. In tot acest interval, ea nu va putea fi urmarita cu ochiul liber, ci doar cu ochelari cu filtre speciale de protectie si asta pentru ca ar putea cauza orbirea, avertizeaza specialistii. Asta intrucat daca lumina si radiatiile soarelui intra in ochi, retina sufera arsuri.

Din acest motiv, nici macar selfie-urile nu sunt recomandate, iar fenomenul poate fi imortalizat doar cu aparate de fotografiat profesionale. "Indiferent ca facem fotografii sau ne uitam, trebuie sa folosim niste filtre speciale solare prin care sa putem vizualiza in siguranta, si cu ochiul si cu aparatul foto, ce se intampla", a declarat pentru Mediafax astrofotograful Catalin Paduraru.

Poti insa urmari online eclipsa totala de soare pe site-urile specializate.

Potrivit independent.co.uk, pe 20 martie au loc trei evenimente astronomice: eclipsa de soare, super-Luna si echinoctiul de primavara.

Foto: theweek.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea