Social

#vrajitoare #ghicitoare #senat

"Vrajitor" si "Ghicitor", meserii legale

Practicile oculte au fost legiferate luni in Senat. Un grup de parlamentari vor ca vrajitoarele si ghicitoarele sa emita facturi si sa plateasca impozit.

Grupul de deputati PDL au initiat legea pentru a proteja romanii naivi, care pot fi inselati cu usurinta de escrocii care pretind ca au puteri supranaturale.

Practicantii magiei si ghicitului vor fi obligati sa emita chitanta si factura si sa plateasca impozit pentru castigurile lor.

Daca promisiunile facute nu se implinesc, clientii pagubiti se pot adresa unei instante pentru rezolvarea cauzei.

In actul normativ, senatorii au definit notiunile de "ghicitor", "practica oculta", " vrajitorie " si " farmece ". Practicile de ghicitorie nu sunt insa "integrate in sistemul principal al servicilor oferite populatiei si a la baza doar teoriile, credintele si experientele empirice ale asa-ziselor clar-vazatoare in prezicerea viitorului, tamaduire de boli si alte afectiuni sufletesti".

Daca proiectul este adoptat si in Camera Deputatilor, practicienii artelor oculte vor fi obligati sa adere la o organizatie profesionala si sa dea emita chitante si facturi.

"Legea a fost gandita ca o protectie atat a cetatenilor, cat si a celor ce spun ca detin puteri paranormale. Vrajitoarele trebuie sa aiba certificat de libera practica si sa taie chitanta. Daca cetateanul solicita factura si chitanta, persoana careia i se adreseaza va plati impozit daca rezolva problema. Dar daca nu o rezolva, poate ajunge in instanta. Sigur ca e greu de cuantificat de unde incepe inselaciunea, dar daca spune ca-ti aduce sotul inapoi in trei luni, iar domnul nu vine, atunci are o problema", a declarat initiatorul legii, senatorul PDL Alin Popoviciu , pentru Gandul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea