Social

#telefon # retele socializare #cauza nefericire #telefon nefericire

Vorbitul la telefon, cauza nefericirii

Persoanele care vorbesc la telefon mult si isi petrec majoritatea timpului pe retelele de socializare sunt mai mai putin fericite si mai anxioase decat ceilalti oameni, arata un studiu al cercetatorilor americani.


In cadrul cercetarii, oamenii de stiinta au descoperit ca vorbitul la telefon nu ii face pe oameni sa se simta mai aproape de prietenii lor, ci, din contra, le creste nivelul de anxietate, deoarece ei se simt obligati sa ia legatura cu amicii lor, si nu fac asta din pura placere.

Acest nou studiu, realizat de oamenii de stiinta Jacob Barkley, Aryn Karpinski si Andrew Lepp, contrazice, de asemenea, rezultatele cercetarilor anterioare care sustineau ca vorbitul la telefon imbunatateste interactiunea sociala.

"Reteaua sociala ma face uneori sa ma simt oarecum legat de telefon (...) de parca as avea alta obligatie in viata", a marturisit unul dintre participantii la studiu.


Sursa foto: american-psycho-path.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea