Social

#numerar case de marcat #bani card case de marcat #plata card

Este lege! Vom scoate bani de pe card de la casele de marcat ale magazinelor

Parlamentarii au adoptat marti legea care prevede obligatia magazinelor cu cifra de afaceri de 10.000 de euro care accepta plata cu carduri de debit sau credit si sa elibereze avansuri in numerar, tranzactia fiind asimiliata retragerii de bani din bancomat.

Legea urmareste sa creasca gradul de utilizare a cardurilor, mai ales in mediul rural, unde exista putine bancomate.

Avansul va fi evidentiat distinct pe bonul fiscal si nu poate depasi 200 de lei. Tranzactiile privind avansul in numerar vor fi asimilate retragerii de numerar din bancomat, iar comisioanele aferente tranzactiilor vor fi stabilite conform contractelor in vigoare intre parti.

Refuzul de a acorda avansul va atrage magazinului o amenda cuprinsa intre 20.000 de lei si 50.000 de lei.

Legea urmeaza sa fie promulgata de presedintele Klaus Iohannis, astfel incat sistemul sa fie aplicat din 20 mai, anunta Profit.ro.

Comerciantii vor putea percepe de la titularul cardului o suma de pana la 1% din valoarea avansului acordat

Noua lege prevede ca furnizorii de servicii de utilitate publica si institutiile publice au obligatia de a avea POS-uri, astfel ca orice impozit, taxa sau amenda sa poata fi platita si cu un card.

Sursa foto: ziuadecj.realitatea.net


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea