Social

Vladimir Putin va deveni cel mai puternic om din Rusia

Vladimir Putin, lider absolut in Rusia. De aceasta parere sunt atat politicienii din opozita liberala de la Moscova, cat si de presa rusa. Ambele parti atrag atentia asupra faptului ca rolul lui Putin va fi din ce in ce mai mare si ar putea institui o dictatura pentru foarte mult timp de acum incolo.

Faptul ca Vladimir Putin va deveni premier si seful celui mai puternic partid din Rusia il va transforma pe actualul presedinte rus, aflat la final de mandat, in cel mai puternic om din Rusia, un fel de lider absolut. Aceasta este concluzia la care a ajuns presa rusa care atrage atentai asupra faptului ca desi nu va mai fi presedinte, va ramane “liderul neoficial al tarii”.

Cotidianul economic RBK Daily subliniaza in editia sa electronica ca discursul presedintelui in exercitiu la congresul Rusiei Unite a fost primit de catre cei 600 delegati cu "ovatii", in timp ce cel al presedintelui ales Dmitri Medvedev nu a primit decat "aplauze de circumstanta".

Delegatii la congres au votat marti in unanimitate pentru numirea viitorului fost presedinte la conducerea partidului, pentru un mandat de patru ani care va intra in vigoare in 7 mai, ziua investirii lui Medvedev ca sef al statului. In plus insa Putin a anuntat deja ca va deveni premier dupa ce protejatul sau, Dmitri Medvedev, va fi investit ca presedinte.

De asemenea, de parere ca Putin va deveni cel mai important om din stat, sunt si reprezentantii Opozitiei liberale ruse. Acestia i-a cerut noului presedinte ales Dmitri Medvedev sa-l impiedice pe Vladimir Putin sa ramana la putere pentru foarte mult timp.

Ei au amintit in acest sens modelul lui Leonid Brejnev, prim-secretar al Partidului Comunist sovietic timp de aproape 20 de ani. Comparatiile dintre Rusia Unita si Partidul Comunist din perioada URSS, al carui secretar general era de fapt cel mai important om din tara, sunt din ce in ce mai frecvente in Rusia.

Potrivit partidului liberal, faptul ca Putin va fi numit premier dupa investirea lui Medvedev, la 7 mai, "demonstreaza lipsa sa de incredere" in acesta din urma.

Premierul este subordonat presedintelui in Rusia si, traditional, aceasta functie este ocupata de tehnocrati slabi din punct de vedere politic. Functia de sef al partidului majoritar in Parlament ii va conferi lui Putin mai multa influenta ca premier.

Rusia Unita a obtinut, in urma alegerilor legislative din decembrie 2007, 315 din cele 450 locuri din Duma de Stat (camera inferioara a Parlamentului), adica o majoritate de doua treimi, suficienta pentru a modifica Constitutia sau a incepe proceduri de destituire a presedintelui.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea