Social

#baraj #inundatii #capitala #sorin oprescu

Viziunea lui Oprescu asupra Capitalei: apa pana la etajul 3

Sorin Oprescu, primarul Capitalei, isi imagineaza un scenariu sumbru in cazul in care barajul Ciurel se rupe. In viziunea edilului, apa ar putea ajunge pana la etajul 3 al Spitalului Universitar.

In Bucuresti, zonele inundabile sunt Bulevardul Iuliu Maniu , Giulesti Sarbi, Progresului, Aparatorii Patriei si 1, 5 kilometri de pe Soseaua Alexandriei.

"Daca se rupe barajul de la Ciurel, cotele de apa ajung pana la etajul 3 la nivelul Spitalului Universitar. La fel, de-a lungul cheiului, dreapta- stanga aproape 800 de metri. Sper sa nu se intample niciodata asa ceva, nu numai ca sper, nu stau degeaba, baietii astia de la Apele Romane au verificarile lor pe care le fac si suntem cu totii in asteptare atunci cand se intampla in toata tara inundatii ca sa nu ne trezim cu o serie intreaga de viituri care sa ne dea peste cap si sa inunde", a declarat Sorin Oprescu la postul de televiziune Antena 3, citat de Gandul.

Primarul Bucurestiului are si o varianta mai optimista in privinta barajulului Ciurel: debuseurile pentru Dambovita si salba de lacuri din Bucuresti.

"Daca numai se crapa atunci poti sa dai drumul la apa in timp util ca sa nu se rupa de tot. Exista debuseuri si pentru Dambovita, exista si pentru salba de lacuri, dar asta nu inseamna ca stai si dormi ca sa ajungi in situatiile astea pe care nu si le doreste nimeni", explica Sorin Oprescu.

In 2004, Bucurestiul a mai fost amenintat de barajul Ciurel. Pe atunci, autoritatiile au incercat sa deverseze cantitati uriase de apa in salba de lacuri a Capitalei. Tot atunci s-a descoperit ca multe lacuri erau concesionate iar proprietarii lor sudasera usila stavilarelor pentru ca pesti sa nu poata fugi.

Primarul Capitalei a mai spus ca in cazul zonelor cu potential de inundabilitate crescut, utilajele necesare pentru interventie sunt deja pregatite.

"Sunt pregatite sa intervina 45 de utilaje ale societatii Apa Nova si 15 ale noastre..in momentul cand afara incep ploi care depasesc, sau cel putin ni se spune ca pot sa depaseasca 25 de litri pe metru patrat", a fost declaratia data de Sorin Oprescu pentru Antena 3, citat de Gandul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea