Social

#bush #seul #vizita

Vizita lui George W. Bush a fost primita cu proteste la Seul

Presedintele american George W. Bush a fost primit cu proteste in Coreea de Sud , in cadrul unui turneu asiatic , prilejuit de Jocurile Olimpice de la Beijing.

Sud-coreenilor au dezaprobat in strada si destul de violent, decizia guvernului lor de reluare a importurilor de carne de vita din Statele Unite. Aproximativ 20.000 de politisti au fost mobilizati pentru vizita lui Bush, dar ei i-au depasit cu mult ca numar pe cei cateva sute de protestatari anti-Bush, care au fost dispersati usor, cu ajutorul unui tun cu apa. Potrivit unui cameraman, politia a arestat cel putin 12 protestatari.

In vizita sa in Coreea de Sud, Bush va dezbate si problema activitatii nucleare a vecinilor din nord. Washingtonul face presiuni pentru ca Phenianul sa-si tina promisiunile referitoare la inchiderea definitiva a programului sau nuclear si se bazeaza pe sprijinul Coreei de Sud in aceasta chestiune.

De asemnea, Bush ii va propune omologului sau, Lee Myung-bak sa-si mareasca contributia pe frontul din Afganistan si sa ratifice un acord de liber schimb care ar creste cu 25 la suta comertul dintre cele doua tari.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea