Social

Vitamina D reduce riscul decesului din caza cancerului de colon

Persoanele cu valori ridicate ale vitaminei D in sange sunt mai putin susceptibile decesului ca urmare a cancerului colorectal, a declarat un grup de cercetatori saptamana trecuta; totusi, vitamina nu pare sa afecteze ratele mortalitatii si in cazul altor tipuri de cancer. Mai multe studii au descoperit ca un consum ridicat de vitamina D are efecte protectoare impotriva cancerului si a altor suferinte. O echipa condusa de epidemiologul de la Institutul Oncologic National („National Cancer Institute”) Michal Freedman a cautat sa determine daca vitamina D poate reduce sansele unei persoane de a muri din cauza a diferite tipuri de cancer. Cercetatorii au monitorizat 16.818 persoane care s-au inscris intr-un studiu privind sanatatea organizat de guvernul american la nivel national intre anii 1988 si 1994, urmarind aceste persoane pana in anul 2000. Dintre acestia, 536 au murit de cancer. Participantilor li s-au recoltat mostre de sange pe care cercetatorii le-au folosit pentru a determina valorile vitaminei D din sangele acestora. (continuarea in Epoch Times Romania ) Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum sa ai o viata sanatoasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea