Social

#erectie barbati # carente vitamine #vitamina d

Vitamina care te face AS in dormitor

O echipa de cercetatori italieni a descoperit faptul ca lipsa vitaminei D in cazul barbatilor creeaza probleme de erectie. Atunci cand ea exista in cantitati suficiente in organism, barbatii se pot lauda cu performantele lor sexuale.

Specialistii au efectuat teste pe 143 de barbati cu diferite grade de disfunctii erectile si au descoperit faptul ca aproape jumatate dintre ei aveau un deficit sporit de vitamina D din organism.

In plus, la barbatii care aveau disfunctii erectile grave nivelul de vitamina D din corp era cu circa 24% mai scazut decat la cei cu probleme mai putin serioase.

Deficitul de vitamina D poate stimula producerea radicalilor liberi numiti ioni superoxizi. Acesti radicali liberi afecteaza moleculele din organism care ajuta la functionarea corecta a vaselor de sange. Astfel, barbatilor le este mai dificil sa aiba o erectie.

Razele solare sunt principala sursa de vitamina D, astfel ca cei care obisnuiesc sa se expuna mai mult timp la soare sunt mult mai potenti, afirma cercetarea.

Foto: allbackgrounds.com
 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea