Social

Vitamina B3, pentru o piele noua

Cunoscuta si sub numele de niacina, vitamina B3 este indicata in bolile de piele, cum ar fi pelagra, dar si in astm bronsic , hipertensiune arteriala, hepatita si degeraturi . In tratamentele cosmetice, vitamina B3 ajuta la exfolierea pielii si accelereaza regenerarea epidermei. Pe langa faptul ca reduce colesterolul din sange, niacina imbunatateste circulatia sangvina si ajuta la o mai buna functionare a tractului digestiv.
Farmacista Elena Ursei, de la o unitate particulara, spune ca pentru o asimilare rapida a vitaminei B3 sunt recomandate fiolele administrate sub forma de injectii, la adulti 60-100 de miligrame pe zi, iar la copii intre 25 si 100 de miligrame pe zi. Este contraindicat tratamentul cu B3 pentru persoanele care sufera de hemoragii la nivelul capilarelor, din cauza reactiilor secundare adverse ce pot aparea: senzatii de caldura si greata, urmate de inrosirea fetei si a corpului.
Surse bogate in niacina sunt produsele cerealiere, ciupercile, arahidele, drojdia de bere, lactatele si ouale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea