Social

#ninsori #cod rosu #cod portocaliu #prognoza meteo #vremea bucuresti #scoli inchise #drumuri inchise #autostrazi

Viscolul revine: Codul portocaliu de ninsori se mentine si in urmatoarele zile

Codul galben si portocaliu de ninsori si viscol se va mentine si in urmatoarele zile in mai multe judete. Autoritatile sunt in continuare in alerta, iar miercuri si joi ninsorile puternice isi vor face din nou aparitia.

A nins doar doua zile, iar Romania este un covor alb, in unele zone stratul de zapada ajungand si la 2 metri inaltime. Pentru prima data in tara noastra, trei judete, Buzau, Braila si Vrancea, au fost sub Cod rosu de ninsori.

Ninsorile nu se opresc insa, iar meteorologii anunta ca se va mentine Codul portocaliu si in urmatoarele zile.

"Ramane inca valabil codul portocaliu pentru Buzau, Braila, Ialomita si Calarasi, Tulcea si Constanta, Vrancea si Galati. In aceste zone, vantul va avea intensificari cu viteze de peste 70km/h. Zapada va fi puternic viscolita in prima parte a noptii.

Mai raman judete in cod galben, unde e posibil sa ninga, dar vantul are intensificari mai reduse. E posibil ca dimineata sa restrangem din aria judetelor, fenomenul este in diminuare. Va mai ninge in Moldova, dar ninsoarea va fi una linistita, normala pentru acest sezon.

Temperaturile vor scadea sub 10 grade, dar temperatura resimtita va fi intre -25 si -30 de grad". a declarat, pentru stirileprotv.ro, directorul ANM, Ion Sandu.

Ninsori abundente in urmatoarele zile

Miercuri si joi, ninsorile revin in forta. Miercuri va ninge abundent in sud si sud-est, dar si in Carpatii Meridionali si de Curbura. Cantitatile de apa vor depasi izolat 10-15 l/mp. In Dobrogea, vor fi precipitatii mixte, iar vantul va depasi la rafala 60 km/h in estul Munteniei, in Dobrogea si in sudul Moldovei.

Joi, 30 ianuarie, va mai ninge slab in sud si in est, iar in celelalte zone cerul va fi variabil, iar ninsorile - izolate. Vantul va prezenta intensificari in sud in sud-est, dar si la munte.

Drumurile raman inchise in continuare

Mai multe artere importante de circulatie din tara sunt inchise in continuare. Astfel, mai multe tronsoane de pe autostrazile A2 Bucuresti-Fetesti si A3 Bucuresti-Ploiesti vor fi blocate si luni. De asemenea, alte 24 de drumuri nationale sunt inchise circulatiei.

Circulatia rutiera continua sa fie blocata, luni dimineata, din cauza zapezii, pe tronsoane ale autostrazilor A2 Bucuresti – Fetesti si A3 Bucuresti – Ploiesti, precum si pe 24 de drumuri nationale, in timp ce traficul pe autostrada Bucuresti-Pitesti a fost redeschis.


Sursa foto: ziuanews.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea