Social

#viroza #viroze #bolnav #spital #deces #pneumonie

Virozele fac victime printre romani

Avalansa de viroze peste romani . Numai in ultima saptamana in tara au fost inregistrate peste 70 de mii de cazuri de infectii respiratorii, cu peste 30 la suta mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut. Dintre acestea peste sapte mii au fost cu internare in spital, complicatiile ducand chiar la decesul a trei oameni.

Medicii spun ca spitalele sunt pline de bolnavi care vin deja prinsi de viroza , o afectiune care are debutul mai usor decat al gripei, cu incubatie mai scurta, debut mai lent, fara dureri musculare , cauzata de peste 200 de tipuri de virusi.

Virozele pot duce si la complicatii, precum pneumonie sau infectii grave, care pot conduce chiar la moartea pacientilor, asa cum s-a intamplat in cazul a trei bolnavi din Dolj si Braila.

Conform specialistilor nu exista o terapie antivirala specifica, tratamentul aplicat centrandu-se pe medicamentele antitermice, antiseptice si calmante pentru tuse. Mai sunt indicate ceaiurile caldute pentru calmarea durerilor de gat sau a tusei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea