Social

#sarbatorire craciun #virgil musta #craciun #sarbatori de iarna

Virgil Musta: “Nu vom avea sarbatori de iarna, nu putem sa sarbatorim morti”

Seful Clinicii de Boli Infectioase de la Spitalul "Victor Babes", din Timisoara, Virgil Musta, face declaratii socante. Acesta le-a transmis romanilor ca sarbatorile de iarna din acest an sunt puse sub semnul intrebarii, in contextul cresterii numarului de infectii cu noul coronavirus. 

 

 Mai mult, medicul a specificat ca tot persoanlul medical va ramane la datorie si ca nu vor putea sa sarbatoreasca avand in vedere numarul de persoane decedate si numarul in crestere al cazurilor de imbolnavire.

"Nu cred ca vom avea sarbatori de iarna, si nu cred ca putem sa sarbatorim morti sau sa sarbatorim intr-o situatie in care multa lume e bolnava. Noi vom ramane la datorie si vom petrece sarbatorile in spitale, iar ceilalti nu se vor putea bucura de petreceri, pentru ca toate localurile vor fi inchise si toate evenimentele restrictionate", a spus Musta, duminica seara, la un post tv.

Medicul a mai precizat ca situatia din spitalele din Timisoara este critica si ca nu mai sunt locuri libere in sectiile de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI).

"La Timisoara nu mai avem loc pe ATI. Orice caz nou va fi transferat in alt judet, spitalul nostru e plin. Mai sunt cateva locuri in spitalele suport COVID. Formele severe sunt foarte dificil de plasat intr-un spital unde sa avem oxigen cu presiune. Suntem intr-o situatie limita si pandemia continua sa creasca", a mai spus Musta, potrivit realitatea.net. 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea